Vierailin 5.10. torstaina Ylen aamutv:ssä keskustelemassa siitä, millaista on saada lapsi yksin. Keskustelu oli lyhyt, joten kovin syvälle ei päästy. Ilmapiiri oli kuitenkin valoisa ja mahdollisuuksia korostava. Olen saanut palautetta siitä, että "kiteytit raikkaasti sen, mitä yksinhuoltajuus on eli se on perhemuoto ja arvokas sellaisenaan. Eli kaksi ihmistä, äiti ja lapsi, muodostavat perheen, joka voi elää perheenä perheen arkea ja hyvää, tasapainoista elämää."

Iltasanomien mielipidepalstalla perjantaina 6.10. oli kirjoitus toisesta äärilaidasta. "Yksinhuoltajat ovat kuin Ankkalinnasta. Naisten ei kannattaisi itsekkäästi hankkia lapsia, ellei saa näille kunnollista isää miehenmalliksi ja osallistumaan perheen arkeen."

Samalta suunnalta puhkui eduskunnassakin. Kansanedustaja Lyly Rajala on sillä kannalla, että hedelmöityshoitoja pitäisi antaa vain lääketieteellisin perustein ja vain mies-naispareille. Hän arvosteli keskustelijaneitoja puheenvuorossaan 12.10. klo 16.30: "Erinomainen esimerkki näytettiin viime viikolla aamu-tv:ssä. Haastateltavina oli kaksi naista, nuorempi heistä odotti isätöntä lasta, ja toinen oli synnyttänyt 36-vuotiaana isättömän lapsen. He puhuivat vartin verran itsestään ja kehuivat, kuinka sankarillisia he ovat jo etukäteen tiedossa olevassa yksinhuoltajuudessaan. Ei sanaakaan lapsista, saatikka lapset alulle panneista miehistä. Vasta kun naistoimittaja kysyi, kyselevätkö muut lapset tarhassa olevalta ipanalta, miksei sun isä koskaan hae sua tarhasta. No, kyllä ne kuulemma kyselee. No, mitäs olet lapsellesi vastannut, kun hän kysyy kotona, että missä äiti mun isä on? Neito sanoi vastaavansa, että enpä tiedä. Siinäpä vastuullinen vastaus pienelle ihmisenalulle."

Laitan heti tänään sähköpostia Lylylle ja kutsun hänet tutustumaan tähän blogiin. Toivottavasti hän ymmärtää, että niin minä kuin lukuisat muutkin "isättömien" lasten äidit  etsimme väsymättä vastuullisia vastauksia kaikkiin lapsiimme liittyviin kipeisiin ja vaikeisiin kysymyksiin. Myös siihen vaikeaan isäkysymykseen, kun isä ei HALUA pitää yhteyttä omaan lapseensa.